NDS kit Blacksolar BS 230W + SunControl N-Bus SCE360M+ PST-B

€ 509,00
Op voorraad

NDS kit Blacksolar BS 230W + SunControl N-Bus SCE360M+ PST-B
NDS zonnepaneel set Blacksolar met MPPT laadregelaar

NDS BLACKSOLAR zonnepaneel (230W) met laadregelaar en dakdoorvoer.

Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KB230-360) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 230W zonnepaneel (met 4 meter 2x4mm2 verbindingskabel), een NDS SCE360M N-BUS laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).

PERC-zonnecellen: meer rendement

NDS heeft de Blacksolar zonnepanelen vernieuwd en voorzien van PERC-zonnecellen (Passivated Emitter Rear Cell). Deze zonnecellen hebben een passief gemaakte celachterkant, waardoor minder zonne-energie wordt omgezet in warmte en verloren gaat. Daarnaast voorkomt de technologie dat het rendement van een zonnecel daalt doordat deze warmer wordt (tot 0,4% minder per graad dat deze warmer wordt!).

Ook geven PERC-zonnecellen meer rendement als het bewolkt is. Bewolking werkt doorgaans als een filter voor licht met kortere golflengtes. De PERC-zonnecellen halen juist meer energie uit kleuren met langere golflengtes, waarvan er sowieso meer de aarde bereiken.

Tot 19,5% efficiënter dan vergelijkbare panelen

Het NDS Blacksolar zonnepaneel (230 W) bestaat uit 160 hoog-efficiënte monokristallijne zonnecellen, die mede dankzij de PERC-technologie tot 19,5% meer rendement opleveren dan vergelijkbare zonnepanelen.

Beschermlaag tegen weersomstandigheden

De zonnecellen in dit zonnepaneel zijn goed beschermd tegen aanslag en vuil. Ze zijn ingekapseld in een vacuüm aangebrachte boven- en onderlaag van ethyleen-vinylacetaat (EVA).

NDS Blacksolar 230 W (BS230WP) in het kort

160 monocellen
Afmeting (l x b x h): 1885 x 72 x 60 mm
Gewicht: 17.5 kg
Inclusief 4 meter kabel (2 x 4 mm²)
Technische gegevens
Maximum vermogen: 230 W (+/- 3%)
Nominale spanning: 12 Volt
Nullastspanning: 27 V
Kortsluitstroom: 10,9 A
Spanning bij max. vermogen: 21,99 V
Stroom bij max. vermogen: 10.46 A

SUNCONTROL2

SUNCONTROL2 is de nieuwste laadregelaar van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen.

De MPPT technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren, en de modernste laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4 accu’s.

Het speciale Opticharge-algoritme, ontwikkeld door het NDS, optimaliseert de lading naargelang van de behoeften van de accu en verlengt de levensduur ervan.

SUNCONTROL2 is uitgerust met het nieuwe N-BUS communicatieprotocol, compatibel met Ci-Bus: u kunt nu alle boordapparatuur bewaken, besturen en bijwerken vanaf één enkele NDS Controller.

WAT IS N-BUS?

N-BUS is het multidevice communicatieprotocol dat volledig door NDS is ontwikkeld en compatibel is met CI-BUS.

Met N-BUS zijn uw energieapparaten met elkaar verbonden en wisselen ze informatie uit voor een efficiënter energiebeheer aan boord. Het netwerk van apparaten heeft vele voordelen, zoals eenvoudige firmware-updates en vereenvoudigde bediening met één simpele interface.

WAT BETEKENT MPPT?

Het is het algoritme dat het mogelijk maakt om altijd het “Maximum Power Point” te benutten geleverd door het paneel. Een laadregelaar met MPPT-technologie is in staat een aanzienlijk hoger rendement te behalen dan de PWM-technologie (tot 25% meer).

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NDS kit Blacksolar BS 230W + SunControl N-Bus SCE360M+ PST-B
Uw waardering

Trustpilot reviews.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 van 10.