zonnepanelen voor camper of boot

"Zonnepanelen op uw camper of boot. Met een zonnepaneel op uw camper of boot heeft u altijd en overal gratis stroom"

nds camper zonnepaneel

Met een zonnepaneel op uw camper of boot heb je altijd en overal gratis schone stroom.
Wij verkopen z.g.n. BLACKSOLAR – Zwarte zonnepanelen van het merk NDS. NDS Blacksolar zonnepanelen hebben een zeer hoog rendement. Wel 25% meer dan een gewoon zonnepaneel.
Zwarte zonnepanelen vangen namelijk meer zonlicht op en produceren daardoor meer energie. Verder zien deze zonnepanelen er wel ontzettend mooi uit op het dak van uw recreatievoertuig.

Wilt u meer informate over onze NDS Blacksolar zonnepanelen? Of wilt u een NDS Blacksolar zonnepaneel laten monteren op uw camper, mobielhome of boot?
Bezoek onze winkel in Zoetermeer of bel met een van onze zonnepaneel specialisten 0793510743

Onze NDS Blacksolar zonnepanlen zijn er in 2 uitvoeringen: 110 Watt en 160 Watt.
Deze zijn tevens te verkrijgen met een MPPT Suncontrol

Voor meer informatie over onze NDS Blacksolar zonnepanelen klikt u op onderstaande link:

Blacksolar zonnepanlen voor camper of boot

NDS Blacksolar zonnepaneel

Zonnepanelen flexibel of standaard

De kosten van zonnepanelen zijn in het afgelopen decennium met bijna 60% gedaald en ook de kwaliteit en efficiëntie zijn toegenomen. Het is zeldzaam dat zonnepanelen niet werken, maar er zijn een paar functies en soorten panelen waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van een zonnepaneel op uw camper of boot.

Standaard of flexibel - We hebben zowel standaard (vaste) als flexibele zonne-panelen bekeken, die een relatief nieuw product zijn. Standaard zonnepanelen worden geleverd met aluminium of een andere rug die bestand is tegen sterke wind en regen. Flexibele zonnepanelen werken goed als uw camper of boot over voldoende grote oppervlakte beschikt, (ze werken goed met de krommingen van campers en maritieme toepassingen) en vereisen geen boorgaten. De meeste mensen kiezen voor standaard zonnepanelen omdat ze duurzamer zijn, minder duur, en gaan langer mee

zonnepanelen voor camper of boot

Monokristallijn of polykristallijn - Monokristallijne panelen gebruiken een zuiverder type silicium waardoor ze efficiënter worden. Efficiënter betekent hetzelfde niveau van vermogen (bijvoorbeeld 100W-paneel) met minder ruimte, dus als u weinig ruimte heeft, dan is een monokristallijn zonnepaneel de oplossing.

Zonnepaneel laadcontroller;

Er zijn twee soorten zonnepaneel-laadcontrollers, (1) PWM (pulsbreedtemodulatie) en (2) MPPT (maximale powerpoint-tracking). MPPT-controllers zijn efficiënter dan PWM's en kunnen de prestaties van zonnepanelen met 30% verbeteren door ze te laten werken met een optimaal uitgangsvermogen (zoals de naam al aangeeft). PWM's verminderen de efficiëntie van een deel van het systeem om het samen te laten werken met een ander onderdeel, dus minder efficiënt dan een MPPT. MPPT-controllers zijn echter duurder en de meeste kiezen voor een PWM (behalve voor unieke situaties zoals extreme kou).
Doordat MPPT controllers de meest efficiënte zijn, gebruiken wij ook enkel deze controllers.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn camper of boot?
Zonnepanelen zijn er in verschillende watt-formaten. Zie hieronder voor meer informatie over hoe u kunt bepalen welk vermogen u nodig heeft. Afhankelijk van de beschikbare ruimte op uw camperdak, als u niet de ruimte hebt voor één groot paneel, kunt u er twee gebruiken met hetzelfde wattage. Als u bijvoorbeeld hebt vastgesteld dat u 220 watt nodig hebt, kunt u een paneel van 220 watt of twee panelen van 110 watt kopen. Beiden geven je de output van 120 watt. Hoe weet ik welk zonnepaneel nodig is? Er zijn veel manieren om te bepalen welk vermogen u nodig hebt, sommige zijn gebaseerd op uitgebreide wiskundige formules. Of u kunt een online calculator gebruiken.

Montage van zonnepanelen op camper of boot.
Wij monteren zonnepanelen op campers en boten.
Voor meer informatie neemt u contact met u op.

zonnepanelen voor camper of boot montage