B&R schotel antenne

Waardering:
87% of 100
€ 69,00
Niet op voorraad

De B&R is een offset schotelantenne. De LNB hangt dus iets onder het midden van de schotel, zodat de LNB geen schaduw op de schotel werpt en geen (negatieve) invloed heeft op de kwaliteit van het ontvangstsignaal.
De B&R is voor de meeste mensen een onbekend merk. Toch is dit een schotelantenne van een al oude Nederlandse fabrikant. 

B&R satelliet schotel
Normale schotels worden geperst, tussen 2 stempels in. Gefabriceerd van metaal, welke dan bij de randen in elkaar gefrommeld worden. Deze frommels kunnen vaak ook met de vingers gevoeld worden. De opbrengst van dergelijke schotels is minder dan die van B&R. De ribbels verstrooien het gereflecteerde signaal waardoor fasefouten ontstaan. Daarnaast wil tijdens vorst in de winter de metalen plaat weer terug in zijn oorspronkelijke positie. De schotel wordt daardoor dus nog vlakker, waardoor het brandpunt niet meer klopt ten opzichte van de gebruikte feedhoorn/LNB. De volgende zomer is de signaal opbrengst dus slechter...

Voor de fabricage van de B&R schotels wordt een zachter aluminium gebruikt, die in een ring wordt vast geklemd. Vervolgens wordt daar een stempel in gedrukt. Op die manier kan er maximale diepte worden gemaakt, is het oppervlak van de schotel perfect glad en dus een perfecte reflectie zonder fasefouten. En tijdens vorstperiodes kan de plaat niet in zijn oorspronkelijke positie terug buigen. De B&R schotels blijven dus ook na de winter perfect.

De B&R satelliet schotel wordt geleverd in een kartonnen doos, inclusief alle bevestigingsonderdelen. LET OP: een handleiding voor de montage ontbreekt!  Dit maakt de installatie van deze schotel geen eenvoudige klus.Het is dan ook aan te raden dit te laten doen door een professionele installateur.

De instelling van de elevatie, de hoek waaronder de schotel naar de satelliet kijkt, is duidelijk afleesbaar. Het hart van de bout dient als indicatie voor deze instelling.  De instelschaal loopt van ruim 60 graden tot 30 graden. LET OP: De elevatie voor de Astra 3 satelliet is in Noord Nederland ongeveer 28 graden en valt dus net buiten de schaal voor de afstelling. De mount kan eventueel ook omgekeerd gemonteerd worden, waardoor de elevatie tot onder de 20 graden kan voor ontvangst tot in het topje van Noorwegen. De arm van de schotel is inklapbaar om hem gemakkelijk te kunnen vervoeren.

De B&R schotel is uitgebreid gemeten en getest. Uiteraard zijn daarbij alle drie de Canal Digitaal transponders gemeten. De metingen zijn in drie groepen te verdelen: Een signaalsterkte meting waarbij gekeken wordt naar de totale opbrengst van de schotel en LNB.  De signaal ruis afstand, C/N.  Als laatst is een BER meting gedaan waarbij te zien is wat de schotel met de digitale inhoud van het signaal doet. Deze Bit Error Rate meting laat zien hoeveel foute bits in het signaal zitten.

De signaal opbrengst van de schotelantenne valt direct op. Een signaal sterkte van maar liefst 77 dBµV tot 78 dBµV op alle Nederlandse transponders. Ook de C/N waarde valt in positieve zin op. De gemeten signaal ruisafstand zit tussen 9.8dB en 11.4dB. Bij de meting van de BER blijkt dat alle fouten gecorrigeerd kunnen worden behalve op de SBS transponder. De BER meting levert een resultaat op van 8.7E-5. Al met al zijn de meetresultaten dus dik voor elkaar!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:B&R schotel antenne
Uw waardering

Trustpilot reviews.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 van 10.