Met een enorm aanbod van IPTV producten die beschikbaar zijn op het internet, kan het nogal verwarrend zijn om te beslissen wat voor soort IPTV-kastje je zou moeten kopen. Er is veel te koop in verschillende  prijsklassen.  De Formuler Z7 + is een zeer betrouwbaar apparaat met krachtige specificaties en een breed scala aan functies. Het is niet het goedkoopste product op de markt, maar het is waarschijnlijk de beste IPTV-settopbox die momenteel beschikbaar is. Voor wat je betaalt, krijg je veel.

Formuler Z7 +
Zeer eenvoudig in te stellen en werkend te krijgen
Draait op Android 7.1 met 2 GB RAM is dit de hoogste van elke IPTV-box momenteel leverbaar

Specificaties en functies van de Formuler Z7+
De Formuler Z7+ is een krachtige machine.  De Z7 + is in wezen een IPTV-box waarmee u live tv- en video-on-demand-inhoud van IPTV-providers kunt streamen. Met het Android OS 7.1 besturingssysteem haalt u een zeer krachtige IPTV settopbox in huis. Dit systeem ondersteunt de alle nieuwste en meest populaire apps en wordt regelmatig geupdate. Hiermee onderscheidt de Formuler Z7+ zich van de populaire MAG-boxes, die niet op Android OS draaien en geen breed scala aan apps kunnen gebruiken.

De hardware-specificaties zijn indrukwekkend. De Z7+ wordt geleverd met een quad-coreprocessor die eenvoudig vele andere IPTV-boxen  aan de kant schuift, Android-compatibel of niet. De Z7+ wordt geleverd met 8 GB interne opslag, en heeft een micro SD-kaartsleuf om het geheugen uit te breiden. Niet alleen de beeldkwaliteit is geweldig, maar dat geldt ook voor de audiomogelijkheden. Audiofielen zullen blij zijn om te horen dat de Formuler Z7 + een sampling rate tot 192khz ondersteunt.
PVR-functionaliteit is ook inbegrepen, wat een handige functie is als u wilt opnemen. Vanwege de hoge resolutie-resoluties zult u hoogstwaarschijnlijk gebruik moeten maken van de micro SD-kaartsleuf voor extra opslag.

Ontwerp
Het eerste wat opvalt bij het openen van de doos is de grootte van de Formuler Z7 +. Ondanks alle mogelijkheden is het een heel klein kastje. Het heeft echter een zwaar gewicht, wat een goede zaak is. Het voelt erg stevig en duurzaam aan en is gemaakt van hoogwaardige metalen en kunststoffen.
Er zijn twee kleuren beschikbaar, zwart en wit.

De poorten zijn allemaal mooi uit elkaar geplaatst, wat de kansen op kabelbreuk vermindert. De USB-poort zit helemaal alleen aan een kant van het apparaat weg van de HDMI-poort, de voedingsingang en de micro SD-sleuf.
De afstandsbediening maakt echt indruk. Normaal gesproken worden IPTV-boxen geleverd met redelijk kleine afstandsbedieningen, maar dit is niet het geval. De controller voelt niet zo hol als veel andere afstandsbedieningen. De afstandbediening voelt duurzaam aan.

Een bonus is het IR Oog. Het is een klein bekabeld apparaat dat wordt aangesloten op de Formuler-box en heeft een kabelbereik van ongeveer 5 meter. Handig als je de Z7+ uit het zicht wilt plaatsen in een kastje of zo.

De Formuler Z7+ kost € 105,- en is op onderstaande link direct te bestellen.
https://www.ziezotec.nl/formuler-z7.html