NDS KIT BLACKSOLAR 185W + Sun Control N-BUS SCE320B+ PST+ PG

€ 479,00
Op voorraad

NDS BLACKSOLAR  zonnepaneel set 185W incl. laadregelaar met bluetooth.

NDS Blacksolar 185W met laadregelaar en dakdoorvoer

Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KB185-320B) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 185W zonnepaneel (met 6 m verbindingskabel), een NDS  SCE320B N-BUS laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).

Monteren met geïntegreerde beugels

Het NDS Blacksolar 185 Watt zonnepaneel is voorzien van geïntegreerde montagebeugels, waarmee monteren een eenvoudige klus is. U brengt de verbindingskabel van het paneel eenvoudig naar binnen met de meegeleverde dakdoorvoer. De kabel sluit u vervolgens aan op de laadregelaar, die weer aangesloten is op de accu.

Tot 185W vermogen tot uw beschikking

Het NDS Blacksolar 185 W zonnepaneel uit de set bevat 36 monokristallijne PERC zonnecellen. Samen leveren ze tot 185 W vermogen en ook bij bewolkt weer halen ze een hoog rendement. Verder gaat door de PERC-technologie minder zonne-energie verloren aan warmte, zodat het paneel meer rendement oplevert.

NDS Blacksolar 185 W (BS185WP) in het kort

36 monocellen
Afmeting (l x b x h): 1645 x 680 x 60 mm
Gewicht: 14 kg
Inclusief 6 meter kabel (2 x 4mm²)
Technische gegevens

Maximum vermogen: 185 W (+/- 3%)
Nominale spanning: 12 Volt
Nullastspanning: 24 V
Kortsluitstroom: 9,81 A
Spanning bij max. vermogen: 19,9 V
Stroom bij max. vermogen: 9,3 A
Het pakket bestaat uit:

NDS Blacksolar 185 W zonnepaneel
NDS Suncontrol SCE360B N-BUS MPPT laadregelaar
6 meter lange bipolaire verbindingskabel (2 x 4mm²)
Dakdoorvoer (zwart)
Wartel 2 x PG9

SUNCONTROL2 is de nieuwste laadregelaar van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen.

De MPPT-technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren en de meest geavanceerde laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4-accu’s.

Het speciale Opticharge-algoritme, ontwikkeld door NDS, optimaliseert de lading naar de behoeften van de accu en verlengt de levensduur ervan.

SUNCONTROL2 is voorzien van het nieuwe N-BUS communicatieprotocol, dat compatibel is met Ci-Bus. Hiermee kunt u nu alle boordapparatuur monitoren, besturen en bijwerken vanaf één enkele NDS Controller. Daarnaast biedt de Bluetooth-functie van de laadregelaar (SUNCONTROL2) de mogelijkheid om de laadregelaar draadloos te bewaken en bedienen vanaf een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Hierdoor hebben gebruikers eenvoudig draadloos toegang tot informatie over het zonnepaneelsysteem en kunnen ze indien nodig instellingen aanpassen

WAT IS N-BUS?

N-BUS is het multidevice communicatieprotocol dat volledig door NDS is ontwikkeld en compatibel is met CI-BUS.

Met N-BUS zijn uw energieapparaten met elkaar verbonden en wisselen ze informatie uit voor een efficiënter energiebeheer aan boord. Het netwerk van apparaten heeft vele voordelen, zoals eenvoudige firmware-updates en vereenvoudigde bediening met één simpele interface.

WAT BETEKENT MPPT?

Het is het algoritme dat het mogelijk maakt om altijd het “Maximum Power Point” te benutten geleverd door het paneel. Een laadregelaar met MPPT-technologie is in staat een aanzienlijk hoger rendement te behalen dan de PWM-technologie (tot 25% meer).

Liever dit zonnepaneel laten installeren?
Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring.
Vraag naar de mogelijkheden en montageprijzen. Bel 0793510743 of kom langs in onze winkel in Zoetermeer.
 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NDS KIT BLACKSOLAR 185W + Sun Control N-BUS SCE320B+ PST+ PG
Uw waardering

Trustpilot reviews.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 van 10.