NDS KIT BLACKSOLAR 230W + Sun Control N-BUS SCE320B+ PST+ PG

€ 539,00
Op voorraad

NDS BLACKSOLAR  zonnepaneel (230W) incl. laadregelaar met bluetooth.
Deze NDS Blacksolar zonnepaneel set (KB230-320) bevat alle componenten die u nodig heeft om de accu van de camper, caravan of boot via zonne-energie te laden. In de set zitten een NDS Blacksolar 230W zonnepaneel (met 2 x 4 m verbindingskabel), een NDS  SCE320B N-BUS laadregelaar (MPPT) en een dakdoorvoer (zwart).

PERC-zonnecellen: meer rendement
NDS heeft de Blacksolar zonnepanelen vernieuwd en voorzien van PERC-zonnecellen (Passivated Emitter Rear Cell). Deze zonnecellen hebben een passief gemaakte celachterkant, waardoor minder zonne-energie wordt omgezet in warmte en verloren gaat. Daarnaast voorkomt de technologie dat het rendement van een zonnecel daalt doordat deze warmer wordt (tot 0,4% minder per graad dat deze warmer wordt!).

Ook geven PERC-zonnecellen meer rendement als het bewolkt is. Bewolking werkt doorgaans als een filter voor licht met kortere golflengtes. De PERC-zonnecellen halen juist meer energie uit kleuren met langere golflengtes, waarvan er sowieso meer de aarde bereiken.

Tot 19,5% efficiënter dan vergelijkbare panelen
Het NDS Blacksolar zonnepaneel (230 W) bestaat uit 160 hoog-efficiënte monokristallijne zonnecellen, die mede dankzij de PERC-technologie tot 19,5% meer rendement opleveren dan vergelijkbare zonnepanelen.

Beschermlaag tegen weersomstandigheden
De zonnecellen in dit zonnepaneel zijn goed beschermd tegen aanslag en vuil. Ze zijn ingekapseld in een vacuüm aangebrachte boven- en onderlaag van ethyleen-vinylacetaat (EVA).

SUNCONTROL2 is de nieuwste laadregelaar van NDS met afzonderlijke ingangen voor twee zonnepanelen.

De MPPT-technologie maakt het mogelijk de energie van elk type zonnepaneel (12V nominaal) te maximaliseren en de meest geavanceerde laadcurves uit te voeren, zelfs voor LiFePO4-accu’s.

 Het speciale Opticharge-algoritme, ontwikkeld door NDS, optimaliseert de lading naar de behoeften van de accu en verlengt de levensduur ervan.

 SUNCONTROL2 is voorzien van het nieuwe N-BUS communicatieprotocol, dat compatibel is met Ci-Bus. Hiermee kunt u nu alle boordapparatuur monitoren, besturen en bijwerken vanaf één enkele NDS Controller. Daarnaast biedt de Bluetooth-functie van de laadregelaar (SUNCONTROL2) de mogelijkheid om de laadregelaar draadloos te bewaken en bedienen vanaf een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Hierdoor hebben gebruikers eenvoudig draadloos toegang tot informatie over het zonnepaneelsysteem en kunnen ze indien nodig instellingen aanpassen

NDS Blacksolar 230 W (BS230WP) in het kort
160 monocellen
Afmeting (l x b x h): 1885 x 72 x 60 mm
Gewicht: 17.5 kg
Inclusief 4 meter kabel (2 x 4 mm²)
Technische gegevens
Maximum vermogen: 230 W (+/- 3%)
Nominale spanning: 12 Volt
Nullastspanning: 27 V
Kortsluitstroom: 10,9 A
Spanning bij max. vermogen: 21,99 V
Stroom bij max. vermogen: 10.46 A

Liever dit zonnepaneel laten installeren?
Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring.
Vraag naar de mogelijkheden en montageprijzen. Bel 0793510743 of kom langs in onze winkel in Zoetermeer.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:NDS KIT BLACKSOLAR 230W + Sun Control N-BUS SCE320B+ PST+ PG
Uw waardering

Trustpilot reviews.

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9 van 10.